Jdi na obsah Jdi na menu
 


NAŠI PSI

Falko (nar. 18.7.2006, chovatel Braňo Spiššák, otec Saxo, matka First) 27 kg

img_0787.jpg

Falko je krásný alaskán. Má štíhlou (až vyhublou) svalnatou postavu na vysokých nohách. Vlčí zjev mu dodává hustá, delší srst sivého zbarvení (šedá, černá, světlá). V mládí Falko jezdil převážně sprinty ve vysokých rychlostech. Postupně byl trénován i na delší tratě. Nyní je natrénován na delší tratě v klusu/cvalu. Je to dobrý leader, který občas zkusí musherovu pozornost. Chováním je to extrémní mazel, který může běhat na volno. K ostatním psům se chová velmi mírně-je proto ideální pro zaučení mladých psů nebo netažných plemen. V zápřahu je dříč, který nepovolí lajny. Byl by to výborný canisterapeutický pes.
 
 
 
                                                                                                                                                               
Skot (nar. 4.4.2012, chovatel Hela Levíčková, otec Koyuk, matka Baby) 24 kg
skot1.jpg
Skot je mix alaskána a ESP, kterého mám od štěněte. Má útlou postavu s poměrně malou hlavou. Srst má kvalitní hustou podsadu. Zbarvení je tmavší vlk. Je to nevyčerpatelná studnice energie. Chováním je to hyperaktivní blázen, neustále běhá, nikdy neztratí rošťácký pohled z očí. Chodí na volno, k ostatním psům je velmi přátelský-až extrémně hravý. I přes svou hyperaktivitu je velmi rychle chápající, takže se s ním poměrně dobře pracuje s pozitivní motivací. V zápřahu se tzv. narodil. Dříč, který jde kupředu v jakémkoliv terénu a podmínkách. "Nezničitelný" pes, který by nejraději běhal nonstop. Jezdí v leadru, kde se učí od Falka.
 
 
 
 
 Bajk (nar. 24.7.2013, chovatel Aleš Pícl, otec Punk, matka Sky) 30 kg

img_0760.jpg

Největší pes v týmu. Hýří energií ve volném pohybu i v zápřahu, čímž se hodně podobá Skotovi. Velmi rychlý a na svoji velikost i obratný pes, který nezná únavu. Spřežení dodává velkou sílu i rychlost. V normálním životě je to poslušný milý pes, který má rád, když se něco děje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bára (nar. 24.7.2013, chovatel Aleš Pícl, otec Punk, matka Sky) 28 kg
Sestra Bajka, velmi pěkná, vysoká, štíhlá fena. Ve své první tréninkové sezoně se projevuje jako velmi (opravdu velmi) pracovitá a přítulná fena. Je hodně kontaktní na člověka, mazlivá, avšak v momentě zapřažení se z ní stává neúprosný dříč. bez rychlostních a vytrvalostních problémů. 
 
 
Aranka (Ara) (nar. ..2014, chovatel Helena Levíčková, otec , matka ) 22 kg
Airyn (nar. ..2014, chovatel Helena Levíčková, otec , matka ) 24 kg
Bajka (nar. ..2014, chovatel Helena Levíčková, otec , matka ) 22 kg